Ganzo Skimen – сгъваем нож Carbon

Бърза доставка
Връщане и подмяна
Проверка на пратка
Гарантирано качество
Взимане от наш магазин
при поръчка “взимане на място от наш магазин”, моля изчакайте потвърждение от наш консултант по телефона”

Характеристика

категории
Производител Ganzo
Цвят на чиренКарбон
Дължина на острието8,50 cm
Дебелина на острието3,50 mm
Материал на остриетоD2
Финиш на остриетоSatin
Материал на ръкохваткатаCarbon Fibre, Неръждаема стомана
Обща дължина20,50 cm
СеретацияНе
Тегло120,00 g
Тип на ножаСгъваем нож
Тип остриеDrop point
Тип отварянеFlipper
Тип заключванеFramelock
ДизайнерРуслан Скимен

ДЕТАЙЛНО ОПИСАНИЕ

skimen ganzo нож

TheSkimen Adimanti е сгъваем нож подходящ за ежедневно носене, проектиран от руския механик и ентусиаст на ножовете Руслан Скимен.

Skimen е с острие от стомана D2 със сатинирано покритие, монолитна рамкова заключалка (frame-lock) и елегантна дръжка от стомана и карбон.

Острието е изработено от здрава и устойчива на износване инструментална стомана D2, закалена до 60 HRC. D2 е най-корозионно устойчивата въглеродна стомана, характеризираща се с висока устойчивост на абразия, дълго запазване на работната острота и агресивно рязане. При избор на нож от такава стомана е препоръчително да се ползва диамантено точило за заточка, тъй като заточването с обикновен керамичен камък може да бъде много трудоемко и неефективно.

Острието с дължина 85 мм е с форма drop-point, а сатененият финиш се почиства по-лесно и не отразява светлината. Благодарение на използването на здрава дръжка, плосък скос и режещ ръб с леко заоблена линия, ножът прониква лесно и има отлични режещи свойства. На гърба на острието са направени напречни резци, които осигуряват стабилна опора за палеца при работа. При разгънато положение ножът е с дължина 205 мм, а дебелината на острието в най-широката точка е 3.5 мм, което е отличен компромис между комфорт при носене, ежедневна функционалност и здравина. Острието може лесно и бързо да се разгъва с една ръка чрез флипър (flipper), което е удобно както за десничари, така и за левичари.

Заключването (frame-lock) е снабдено с вградена закалена стоманена вложка, ефективно предпазващо от случайно сгъване на острието, което гарантира надеждност и безопасност при работа. Frame-lock е здраво и надежно заключване, характеризиращо се с устойчивост на замърсяване и много удобна употреба. Дръжката на ножа е оформена от полирани със струйно пясъкоструене стоманени пластини и стилен карбон. Едно от основните предимства на карбона, освен впечатляващия му външен вид, е неговото минимално тегло, което допринася за общата лекота на ножа.

Профилираната форма на ръкохватката, вдлъбнатината за пръстите и фината текстура на пластмасата правят ножа стабилен в ръката и много удобен за употреба. Дискретното носене на ножа в джоба е възможно благодарение на високо поставения клипс, който може да се монтира от двете страни на дръжката. Винтът за закрепване на клипса е завършен с волфрамов карбиден накрайник, който може да бъде полезен за самозащита и спасителни операции, при които е необходимо счупване на стъкло.

Подобни продукти

0
    0
    КОЛИЧКА
    Количката ви е празна.Към Магазина